Hämtar information

Trafikförsäkring för Subaru

Som bilägare måste du ha en trafikförsäkring enligt lag, redan från samma dag som du blir ägare till bilen. Trafikförsäkring är den minsta omfattningen du kan välja på din bilförsäkring.

Vilka skador ersätts av trafikförsäkringen? 

  • Personskador på förare, passagerare och personer utanför bilen vid en trafikolycka.
  • Skador på andra fordon och andra personers egendom efter en trafikolycka, om det var föraren av din bil som orsakade skadan.

Skulle du bli påkörd av någon annan, får du ersättning både för krockskada på din bil och om du själv eller någon annan person i bilen skadas från den påkörande partens trafikförsäkring.

Viktigt att komma ihåg är att trafikförsäkringen inte gäller för skador på din egen bil eller på saker som du förvarar i bilen. Vill du ha en försäkring som även gäller för skador på din egen bil ska du välja halvförsäkring eller helförsäkring.

Trafikförsäkringens självrisk är 0 kronor, men om föraren är yngre än 25 år vid skadetillfället är den 1 000 kronor.

Vad händer om du inte har en trafikförsäkring?

Eftersom det är lag på att ha trafikförsäkring när du äger en bil, ska du köpa försäkring från samma dag som du bli ägare till bilen. Gör du inte det måste du betala en avgift till Trafikförsäkringsföreningen. Om du ställer av bilen hos Transportstyrelsen behövs ingen trafikförsäkring under tiden som bilen är avställd.

Vad ska du välja?

Tänk på att även om din bil inte skulle vara värd så mycket kan det vara bra att ha en försäkring som gäller även för bärgning. Då ska du välja halvförsäkring.

Jämför vad som ingår i våra olika försäkringsomfattningar och räkna ut ditt pris.

Trafik

Gäller för personskador, andra fordon och annans egendom som du orsakar vid krock.

Subaru Försäkring - Ett samarbete mellan SUBARU Nordic AB och If Skadeförsäkring AB, där If är försäkringsgivare.